browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Sri Lanka

Posted by on

Sri Lanka är en liten exotisk diamant i Indiska oceanen och på den här lilla ön hittar du inte bara uråldrig historia, bedårande stränder, rikt kulturliv och fantastisk mat utan också trevliga och gästvänliga människor som faktiskt behärskar Engelska riktigt bra. 

Sri Lanka är ett väldigt speciellt litet land och här kan man uppleva ett resmål man sent kommer att glömma. Om man har planerat att åka långt med familjen så är Sri Lanka det stället på jorden som kanske är bäst lämpat, här hittar du bedårande hotell, god och fräsch mat, milslånga stränder, djungel och djungelliv och framför allt så får du så mycket för pengarna vilket kan vara attraktivt när man är en stor familj. På Sri Lanka kan du både bo och äta högkvalitativt till oförskämt låga priser.

Vill du se den berömda blåvalen, fiska, surfa eller bestiga berg så kan du utan problem göra allt detta tillsammans med familjen genom att ta hjälp av erfarna guider. Både Sigiriya och Adams Peak är utflyktsmål som ger dig en rejäl dos av öns betydelsefulla historia och kultur på hög höjd, ingen förkunskap krävs för att ta sig dit.

För bäst väderupplevelse reser du hit under Januari, Februari och Mars då det är de torraste månaderna, under de månaderna är också kvällstemperaturen lite lägre vilket kan vara skönt så att man känner att man får ett lite avbrott från den annars ganska så intensiva 30-gradiga dagstemperaturen.

Sri Lanka är ett land som du med enkelhet reser till med familj och barn, på ön kan du billigt och enkelt ta dig runt antingen med minibuss och privatchaufför, tuk tuk, tåg eller buss.