browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Spara pengar på resan

Posted by on

Det är ofta ganska dyrt att åka ut och resa med tanke på alla utgifter som i slutändan måste inkluderas. Det finns dock många sätt att spara in en slant eller två och allt börjar med god planering.

Börja med att undersöka resmålet och vad som räknas som högsäsongen för denna. Genom att undvika högsäsongen kommer både resan till och tillbaka samt många utgifter på plats som hotell att sjunka i pris. Högsäsongen finns ju där av en anledning dock och vill man absolut göra ett besök under den bästa tiden på året finns det även andra sätt att spara pengar.

Flygresan i sig kan variera en hel del i pris beroende vilket flygbolag man väljer och till och med vilken dag under veckan man väljer att resa. Det finns bra sajter som kan hjälpa en att hitta bästa priset på flygresor så slipper man göra en massa efterforskning själv. Kolla då även runt efter olika dagar på veckan och se vad som är billigast båda vägarna. Mycket tyder på att tisdagar är en betydligt billigare dag att resa bort och torsdagar är billiga för tillbakaresor för populära destinationer.

Paketresor där man får både flygresan och hotellet i en och samma bokning är ett populärt val då man slipper göra mer än en bokning själv. Men det är inte alltid det billigare alternativet. Besök helst både flygbolagets och hotellets egna webbplatser och titta på priserna där också.

Reser man till populära turistorter kommer man alltid få vara beredd på att spendera lite mer. På plats kan man då spara pengar på att ta sig bort från turistcentrumet och besöka intilliggande platser. Detta är ofta speciellt sant för något som restauranger. Som bonus kommer man också få en mer autentiskt upplevelse på köpet.