browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Spännande resmål

Posted by on

Att resa är både spännande och roligt. De flesta som reser en del har säkert suttit och funderat på var man vill åka, då är det lätt att man tar ett säkert kort och åker till de mest populära resmålen. Det kan löna sig rejält att våga testa något nytt, här är några tips på resmål som har visat sig vara riktigt spännande!

Albanien

Det har börjat pratas mer och mer om Albanien i resevärlden. En av Europas mer okända delar som erbjuder allt från alptoppar till långa vackra stränder. Landet har även en rätt intressant historia – för inte allt för länge sedan så var det en av världens mest hårda och slutna diktaturer. Dom långa stränderna i Albaniens södra delar har kommit att bli ett populärt resmål under sommaren. Men på senare har folk börjat utforska resten av landet. Ett bra förslag är att besöka huvudstaden Tirana och allt den har att erbjuda innan du utforskar de vackra bergen i norr.

Schweiz

Här har vi ett resmål med mycket att erbjuda. Vacker natur, skönt klimat och möjlighet för en rad olika aktiviteter. Den som är intresserad av skidåkning kommer garanterat att bli nöjd då Schweiz erbjuder den högsta skidåkningen i Europa. Något som också kan vara värt att se är det 4400 meter höga berget Matterhorn som är avbildat på Tobleroneförpackningarna.
Schweiz har även mycket att göra för den som är intresserad av att vandra runt i städer.
Gamla stan i Zürich är känd som en av världens mest vackra städer. Där hittar du schweiziskt hantverk av hög kvalité, allt från choklad till Rolexklockor.

Något som kan vara värt att tänka på är att Schweiz har fler än ett officiellt språk.
I dom västra delarna så pratas det mest franska och i dom södra delarna så pratas det italienska, i dom centrala och östra delarna så är tyska det mest dominanta.

Indonesien

För dig som gillar natur så är Indonesien med sina 13 000 öar något du inte vill missa. Bali är ett bra exempel, där kan du förvänta dig ett bra nöjesliv såväl som du får se både vulkaner och gamla tempel. Pura Ulun Danu Bratan är ett vattentempel som är byggt på små öar för att se ut som att det flyter ovanpå vattnet. Den mest besökta delen av Bali är dock den södra spetsen med alla sina badorter och en medeltemperatur på runt 30 grader större delen av året.