browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Planera vintersemestern

Posted by on

När vintern kommer till Sverige blir det populärt bland många att planera en veckas eller länge semester. Åsikterna går dock isär på om man vill ägna sig åt riktiga vinteraktiviteter eller om det är sol och bad som ska stå på schemat.

Bland riktiga vinterentusiaster är det ofta skidor eller snowboard som lockar och medan det finns många fantastiska skidorter över stora delar av Europa behöver man ju tekniskt sett inte lämna Sverige för att få en fantastisk skidsemester.

Olika skidorter öppnar och stänger ju olika tider på året och är man ute efter en väldigt tidig eller sen vintersemester är det alltid bäst att titta hur länge skidorterna planerar hålla öppet i år. De bästa alternativen kan då vara att åka till ordentliga höga berg där temperaturen når minusgrader tidigare och håller i längre. Alperna är därför ett vanligt resmål för de som önskar vintern börjar tidigare eller slutar senare.

Men det finns även många som helst slipper det värsta av vintern och istället söker sig till soligare platser. Här finns ännu mer att välja mellan då ju närmare man kommer ekvatorn desto jämnare är temperaturen över året. Och reser man till södra halvklotet är det ju sommar där när vi har vinter.

Då det är så populärt att resa söderut över det norra halvklotets vinter är det många platser som har sin högsäsong under denna tid. Detta betyder många gånger att vädret är som bäst, men det kommer också vara den dyraste tiden på året att resa dit och man får förvänta sig en hel del andra turister som fått samma idé. Vill man gärna slippa den största mängden turister kan man alltid kolla upp populära resmål och istället försöka hitta andra lämpliga alternativ.