browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

London

Posted by on

London är en av världens metropoler och ett måste som resmål för dem som vill se världen, uppleva kultur, vara med om unika upplevelser och dem som älskar arkitektur. 

London är en av EU:s största huvudstäder med 8,4 miljoner invånare och räknar man in förorterna så är det ca 13 miljoner invånare. I London finns det alltid någonting att göra. Det går inte att vara uttråkad i denna fantastiska stad! Såklart måste man passa på att göra turistturen om det är ens första besök. Nedan följer en kort lista på vad man borde ha sett innan man åker hem:

Tower Bridge

Genom London flyter floden Themsen och delar den i nord och syd och stadsdelarna förbinds med en mängd broar men en av väldens mest kända broar är klaffbron Tower Bridge som byggdes i slutet av 1800-talet. Bron är 16 meter bred, 65 meter hög och 244 meter lång och är ca 11 000 ton tung. Ursprungligen drevs klaffarna utav ångmaskiner men är numera eldrivna. Broöppningar sker numera endast ett par gånger i veckan då de stora segelmastbåtarnas tid är förbi. Den stora turistattraktionen beror på gångbanan högst uppe mellan de två tornen, där arrangeras utställningar och det finns även ett ångmaskinsmuseium.

Madame Tussauds

Om man aldrig fick möjligheten att träffa Elvis eller alltid undrat hur Marie Antoinette egentligen såg ut så har man chansen hos Madame Tussauds. Det populäraste vaxkabinetten i världen har varit aktivt på samma plats sedan 1884. Här kan man ta sitt kort med vaxdockor som föreställer världens största ledare och politiker, de största kändisarna inom musik och film samt historiska figurer (vår egen kung finns exempelvis på plats).

London Eye

För en snabbtitt över hela innerstaden så är London Eye det perfekta sättet. Ett gigantisk pariserhjul placerat vid Themsen. Det invigdes vid tusenårsskiftet och ger en utsikt från 135 meters höjd. Man kan se 40 kilometer i alla riktningar och tack vare att varje korg är i glas kan man verkligen titta åt alla håll.

Musikaler

London är en sjungande stad som aldrig sover. Det finns så många talanger och shower att se, det kan vara svårt att välja bara en. Englands huvudstad räknas som en av städerna med de bästa teatrarna och den stad som skapar bäst musikaler. Att få se Lejonkungen eller Fantomen på Operan borde definitiv finnas med på listan. Det finns företag i Sverige som kan hjälpa en att boka biljetter till en äkta Londonmusikal så allting är klart redan innan man anländer.