browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Familjesemester i norden

Posted by on

norden

För alla de med barnfamilj finns det egentligen ingen anledning att lämna norden under semestern. Sverige, Norge, Finland och Danmark bjuder alla på en stor mängd upplevelser i olika former. Oavsett om man är ute efter en helg ute i naturen eller hellre vill spendera semesterdagarna på nöjesparker så finns det något att välja. 

Kompletta paket

Vill man göra semestern extra bekväm och helt kunna fokusera på sin familj så finns det som tur är många paketerbjudanden att välja bland på sommaren. På Elite stadshotellet i Eskilstunaså kan man till exempel boka hotellpaket där det ingår inträde till Leos Lekland för hela familjen. Utöver det så finns det även liknande erbjudanden på många andra hotell runt om i landet.

Upptäck naturen

Även om Sverige kanske är det land som är mest känd för allemansrätten internationellt så finns den i olika versioner i alla nordiska länder förutom Danmark. Allemansrätten ger varje individ med vissa begränsningar en möjlighet att fritt röra sig i naturen, även om marken ägs privat.

Innan man ger sig ut i naturen kan det vara bra att sätta sig in i varje lands lagstiftning för att se vilka undantag som gäller för reglerna. I Finland får man till exempel inte anlägga en öppen eld fritt. Något som är tillåtet i Sverige så länge det inte finns någon risk för att elden sprider sig eller skadar mark och växtlighet. Ytterligare undantag till detta gäller om det till exempel råder eldningsförbud på grund av torrt väder eller om man befinner sig i nationalparker eller naturreservat där särskilda regler kan gälla.

Nöjesparker

Tusenfryd – Norge

I Oslo så hittar man nöjesparken Tusenfryd. Parken har många olika delar och innehåller förutom den vanliga nöjesparken även en badpark som har öppet under sommaren mellan 20 juni till 16 augusti.

Legoland – Danmark

Utanför Billund på halvön Jylland i Danmark så hittar vi denna internationellt kända nöjespark. I Legoland så finner man roliga attraktioner blandat med vacker legokonst, allt skapat av leksaksbolaget själva. Totalt så skall hela parkens legobyggnationer innehålla mer än 59 miljoner bitar.

Liseberg – Sverige

Nordens största nöjespark hittar vi mitt i centrala Göteborg. Under sommaren så finns där förutom alla fasta attraktioner även en stor mängd olika teaterföreställningar och konserter. Tack vare parkens storlek och variation av attraktioner så kan man hitta något som passar varje medlem i familjen.

Fler tips om nordiska nöjesparker kan du hitta i detta bildspelet från Expressen.