browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ett av våra världsarv

Posted by on

Att besöka ett av våra världsarv är nästintill ett måste för varje Svensk. År 2000 stod det klart att Höga Kusten blev utsedd till ett av de världsarv som är så pass unikt så det måste vårdas och bevaras på allra bästa sätt. Höga Kusten ligger i Härnösand, Kramfors och Örnsköldsviks kommuner i landskapet Ångermanland som ligger i Västernorrlands län. 

Det är landhöjningen sedan istiden som skapat den dramatiska natur som finns i Höga Kusten. Det var i början på 70-talet som det började talas om Höga Kusten och det var en utredning på uppdrag av länsstyrelsen som klargjorde sträckningen för den höga kust som låg mellan Härnösand i söder och Örnsköldsvik i norr. De senaste åren har besöksantalet ökat och det arbetas aktivt för att synliggöra detta fantastiska område som Höga Kusten är.

Det finns mycket att upptäcka i Höga Kusten och det kanske inte räcker med en helg för att verkligen kunna ta del av alla naturupplevelser. Planera in en resa till sommaren men se till att ni är i området i minst en vecka för att få ta del av det som erbjuds i Höga Kusten. Det kan vara Skulebergets grottor eller den fantastiska skreva som bildats av istiden och delat berget med en en gigantisk skreva, Slåttdalsskrevan.

det finns som sagt mycket att upptäcka och det är inte bara naturupplevelser i Höga Kusten även om det är mycket av den varan. Även de städer och samhällen som finns inom området har mycket att erbjuda, Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik är några av de större orterna som kan vara värda besök under en vistelse i Höga Kusten. Du hitta bra shopping och restaurangen som kan vara värda sina besök.