browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Dubai

Vill du åka till en stad utöver det vanliga, en plats med otroligt mycket sevärdheter och stora möjligheter till olika äventyr är Dubai resmålet för dig. Här finns det största av det mesta som bland annat världens högsta byggnad, världens längsta rutchkana och ett köpcenter där det finns en skidbacke att åka i.

Lite fakta om staden

Dubai är en av de sju emiraten i landet Förenade Arabemiraten. Centrala Dubai ligger vid kusten av Persiska viken och gränsar mot emiratet Abu Dhabi i syd och emiratet Sharjah i nord. Dubai är navet i ett sammanhängande stråk av bebyggelse som sträcker sig cirka 90 kilometer längs kusten, ända från Jebel Ali i sydväst, till Umm al-Qaywayn i nordost.

Klimatet i Dubai är tropiskt, med en torr och en regn period. Nederbörden är dock begränsad till några få månader mellan januari och mars och det brukar då komma cirka 100 milimeter regn. Temperaturen i Dubai är hög och under sommaren är det sällan under 40 grader Celsius, med en luftfuktighet på 70%. På vintern däremot är det mycket behagligare klimat och medel temperaturen ligger på 25 grader.

Vad kan man då göra i Dubai?

Dubai har på senare år börjat satsa mer och mer på turism och de har bland annat byggt Dubai Land, en unik  stadsdel av sport, underhållning och detaljhandel tillsammans med växande bostadsområden. Här finns bland annat:

  • Kulturell underhållning på Global Village
  • Bilracingbana på MotorCity
  • Sportevenemang i världsklass
  •  Shopping på Dubai Outlet Mall

Vatten, sol och bad är i stort fokus för många som kommer till Dubai och här finns bland annat Wild Wadi som är ett stort vatten lekland. Där finns även världens längsta och högsta vattenrutchkana, Jumeirah Sceirah.

Öknen är en viktig del att besöka i Dubai och här kan man följa med på bland annat ökensafari, sandskidåkning och kamel turer. Detta är något som verkligen kan rekommenderas och ofta slår man läger ute i öken, äter en god middag runtom en lägereld och sover sedan på en tält säng under bar himmel.

I Dubai finns ett flertal golfbanor av  hög internationell standard i och runt Dubai. Varje år spelas golftävlingen Dubai Desert Classic, en inledning på golfens Europatour samt Europatourens avslutning Dubai World Championship i Dubai.

Detta är ett litet axplock av vad Dubai har att erbjuda, visst låter det intressant!