browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Costa Rica – Natur, Turism

Posted by on

Costa Rica är ett av de mindre länderna i Centralamerika och gränsar till Nicaragua samt Panama. Landet har en stor del av sin ekonomi uppbyggd kring turismen vilket inte är konstigt eftersom det är det land i Centralamerika som får mest turister per år. År 2007 besökte 1,9 miljoner utländska turister landet.

Natur

costa-ricaDet som lockar de flesta turisterna till Costa Rica är dess rika djur- och naturliv. Av all världens samtliga växter och djur finns 5% av dem representerade här vilket är en hög siffra med tanke på att landet endast består av 0,03% av världens markyta.

Eftersom naturen är det som lockar de flesta att söka sig till landet har flera nationalparker instiftats för att bevara det djur och naturliv som vuxit fram. Att ströva runt och uppleva naturen på nära håll i något av landets drygt 25 naturreservat är just vad många ser framemot när flygbiljetterna bokas till detta mycket gröna land.

Costa Rica var ett av de länder som var med och lanserade begreppet Ecoturism och är fortfarande ett land som ligger i framkant när det gäller denna sort av turistresor. Ett företag som specialiserat sig på resor till Costa Rica är Swe Tours, dom anordnar bland annat paketresor till detta fantastiska land, klicka här för att få mer information om deras paketresor.

Förutom det färgglada i naturen är det många turister som väljer att besöka någon av de två vulkaner som klassas som ”naturens underverk”.

Övrig turism

Även de övriga turistattraktionerna som är populära på Costa Rica har mer eller mindre koppling till landets fantastiska natur. De leder som slingrar sig genom skogarna kan upplevas genom vandring, på en mountainbike eller på hästryggen. Det kristallklara vattnet upplevs bäst genom dykning eller snorkling även om många väljer att hålla sig över vattenytan på surfingbrädor, i kajaker eller på guidade båtturer.

Självklart lockar även de långa och tropiska stränderna till sol och bad. Men trots att Costa Rica erbjuder långa och fina stränder så är det inte detta som landet är mest känt för. Det beror just på att naturupplevelserna är så otroliga att det är detta som de flesta pratar när de kommer hem från sin semester.