browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Campa i norra Sverige

Posted by on

Camping

Att campa, antingen med tält, husvagn eller husbil, är något som nog många upplever som extra härligt. Sverige är verkligen ett campingland och runt om i hela landet finns gott om campingplatser. Varför inte då ta och göra nästa campingtur på mer nordliga breddgrader och besöka Norrland?

Norrland är rikt på campingplatser. Totalt finns över 150 campingplatser i Norrland från Hedesunda i söder till Björkliden i norr. Campingplatserna är väl spridda både längs med kusten, men även i inlandet. Det går till och med att hitta några campingplatser som ligger uppe på fjället, för den som vill ha den där ultimata naturupplevelsen.

Ett område som kan vara värt att besöka om man är på campingsemester i Norrland är Höga Kusten, som på senare år har kommit att bli ett av Sveriges populäraste turistmål. Höga Kusten är oerhört vackert med en imponerande kustlinje samt de många höga klipporna. Här hittar man Skuleskogen nationalpark med vandringsleder på över tre mil samt Ulvöarna som ligger ute i Bottenhavet. Båda platserna är absolut värda ett besök om man befinner sig på Höga Kusten.

Kommer man lite mer norrut, mer exakt 18 km norr om Örnsköldsvik så kommer man till Mosjöns Camping. Den är inte helt oväntat belägen alldeles vi sjön med samma namn, och trots att den ligger alldeles vid E4:an så är det ett naturskönt område med skog i anslutning och möjlighet till fint fiske.

I området kring Höga Kusten finns ett antal olika campingplatser, bland annat i Docksta, strax söder om Skuleskogen, som förutom camping även har ett vandrarhem. Ytterligare en camping hittar man strax över havet från Ulvöarna, nämligen Norrfällsvikens camping.

För den som verkligen är ute efter att leva riktigt vildmarksliv bör så klart campa ute i det fria. Norrland bjuder ju som bekant på enorma vidder med en fantastiskt natur. Dock finns det ju alltid en del risker med att campa i det fria, vilket man bör vara medveten om. Det kan vara en bra idé att inte lägga sig allt för långt ifrån någon form av civilisation ifall någonting oförutsett skulle inträffa.