browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Bli expert på billiga flygbiljetter

Posted by on

Älskar du att resa men är inte ekonomiskt oberoende? Då gäller det att hitta de bästa priserna för att kunna resa mer än en gång per år. Du behöver inte alltid planera in resor som sträcker sig en vecka eller längre, du kan få ut mycket restid bara genom att ta några fredagar ledigt och åka iväg på en weekend. Huvudsaken är att du kommer undan billigt och har roligt. Så vi har tagit fram en lista som du kan studera för att bli en expert på att hitta billiga flygbiljetter!

Jämför priserna

Sajter som Avionero listar vilka prisintervaller som en given resa har. Om du vill resa till Mallorca visar dem att priserna ligger mellan 1700-5000 kronor per biljett. Du får också veta att billigaste månaden att resa är i januari och den billigaste dagen på veckan är tisdagar. Redan nu har du mycket information för att planera nästa, billiga resa.

Enkelresor

Du vill så klart kunna ta dig hem igen, men enkelresor är billigare att boka. Boka en enkelresa ner och en enkelresa hem, du kan alltid checka av så det finns biljetter under de dagar du vill resa och boka dem direkt efter varandra.

Omvägar

För längre resor kan biljettpriset sjunka med flera tusen om du tar en omväg. Är du villig att mellanlanda eller att boka enkelresa till en mellanlandning och sedan boka en ny till slutdestinationen, blir det billigare. Det blir längre restid, inte lämpligt för en weekendresa, men ska du spendera sommarsemestern på Thailand är det här en bra metod.

Boka tidigt

Är du ute tidigt med bokningarna är oftast priset som lägst. För flygbolagen är det alltid en fråga om planet kommer att fyllas, därför lockar de in kunderna med billiga priser i början och allteftersom efterfrågan ökas stiger även priset.